Nieuwsbrief januari 2016

Header

2016: het tweede jaar voor Sanne Eva Mindfulness

Zoals velen van jullie weten was 2015 een spannend jaar voor mij.Foto sanne
Ik wilde mijn hart volgen en een training geven, die mijzelf ook veel gebracht heeft. Daar begon het mee. En dan volgen heel veel praktische zaken:
het vinden van een locatie, eigen materialen samenstellen, een website maken, flyeren en dan deze eerste nieuwsbrief.  Waar ik bij ABN AMRO jarenlang ondernemers heb bijgestaan, was het nu aan mijzelf en dat vond en vind ik echt enorm spannend.

Ik ben dan ook heel blij met de hulp en steun die ik hierbij gekregen heb van jullie, met als resultaat een mooie training in mijn eigen huiskamer en daarna de eerste training op mijn nieuwe vaste locatie: het prachtige parochiegebouw van de Hofkerk in Watergraafsmeer. Het is fantastisch om te zien wat mindfulness training mensen kan bieden en ik ben heel erg dankbaar dat ik dit mag faciliteren.

2016 belooft een mooi jaar te worden met vier trainingen en terugkomdagen voor oud-deelnemers. De eerste training start op 18 januari, dus wie goede voornemens heeft, kan meteen beginnen.


Foto waves
Wat is mindfulness training nou eigenlijk?

Omgaan met de wisselvalligheden van het leven, daar gaat mindfulness training over. Of zoals de bedenker van mindfulness training Jon Kabat-Zinn mooi  formuleert: “You can’t stop the waves, but you can learn how to surf”. Iedereen ervaart in het leven wel eens periodes dat het tegen zit. Hoe we ons daartoe verhouden bepaalt voor een groot deel ons geluk.

In de mindfulness training ga je hiermee aan de slag. Vaak reageren we in stress-situaties op de automatische piloot, terwijl deze reacties niet altijd behulpzaam zijn. We worden bijvoorbeeld boos op onze omgeving of spannen ons nog meer in, terwijl we juist rust nodig hebben. Met mindfulness leer je je meer bewust te worden van stress, je automatismen en de keuzes die je vervolgens hebt. Zo leer je meer van het leven te genieten, zelfs als het even tegenzit.

Vooruitzicht 2016

8-weekse mindfulness training (MBSR)
Voor 2016 staan vier nieuwe trainingen op het programma, elke seizoen een 8-weekse training. De eerste training start op 18 januari. Wil je je aanmelden? Klik dan hier.

Terugkombijeenkomsten
Voor  oud-deelnemers bied ik gedurende het jaar een aantal terugkomdagen en -avonden aan.  Het programma staat in het teken van stilte en samen oefenen. Ook is er tijd om uit te wisselen over mindfulness in het dagelijks leven. Klik hier voor de data en aanmelden.